Dr. Liesbeth Ottoy studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent van 1998 tot 2005. Tijdens de vijf volgende specialisatiejaren werkte zij vooral als assistent gynaecologie in het UZ te Gent. Het tweede jaar specialisatie deed zij in Tilburg, Nederland. Het vierde jaar volgde zij een opleiding algemene chirurgie in het Jan Palfijn ziekenhuis te Gent.

Van 2010 tot 2013 was zij als fulltime gynaecologe verbonden aan het Sint Elisabeth Ziekenhuis te Zottegem.

Vanaf november 2013 start zij haar privé praktijk te Herzele en zal zij voortaan deeltijds werken in het Jan Palfijn Ziekenhuis in Gent. Zij werkt er samen met 9 andere gynaecologen (Dr. Hauspy, Dr. Decleer, Dr. Osmanagaoglu, Dr. Laureys, Dr. De Vits, Dr. Bovyn, Dr. Houben, Dr. Van Turnhout, Dr. Van Den Berghe, Dr. Vanhulle, Dr. Vergauwe).

Dr. Ottoy hecht veel belang aan de eigen aanpak en de zorg op maat van de patiënt.  Daarom streeft zij er naar om de meeste bevallingen (van eigen patiënten) en ook alle contacten tijdens een fertiliteitsbehandeling (counselling, follikelmetingen, medicatieverdeling, eicelpick-up, embryotransfer) zo veel mogelijk zelf te doen. Ook de collega’s delen deze mening.

“Betaalbare geneeskunde, kwaliteit van zorg en persoonlijke sfeer” is waar haar focus op ligt.